Kopen op een veiling

Hoe kunt u op kavels bieden?

Bieden via www.zuydwalveilingen.nl. Zodra de catalogus online staat kunt u bieden. Door een bod te plaatsen accepteert de bieder dat hij een betalingsverplichting aangaat. De bieder ontvangt een e-mail ter bevestiging van zijn bod.

Het uitgebrachte bod is exclusief opgeld. Zorg ervoor dat uw bod uiterlijk 14 uur op de dag van de veiling binnen is.

Door het uitbrengen van een bod ontstaat een bindende koopovereenkomst op voorwaarde dat het bod het hoogste bod is, tijdig is uitgebracht en bevestigd is door Zuydwal Veilingen.

De bieder die het hoogste bod heeft uitgebracht op het tijdstip van sluiten van de live veiling ontvangt daarover zo spoedig mogelijk een e-mail ter bevestiging en is verplicht de kavel per omgaande te betalen en af te nemen.

 • U kunt live meebieden via de externe site invaluable. Denkt u eraan tijdig te registreren voor 14 uur op de veilingdag.
 • Biedlimiet:
  Zuydwal Veilingen en invaluable werken met biedlimieten om overkreditering te voorkomen. De standaard biedlimiet is € 6.000,- inclusief veilingkosten. Mocht u meer dan € 6.000,- willen bieden, stuur dan een e-mail naar info@zuydwalveilingen.nl waarin u de gewenste hoogte van uw biedlimiet vermeldt. Graag ontvangen wij daarbij ook een kopie van uw legitimatiebewijs. Dit verzoek dient u ons uiterlijk 15 juni 2024 te sturen. Wij zullen u per e-mail beantwoorden nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen.
 • Schriftelijk bieden kan via de website  tot 14 uur voor onze live veiling op de betreffende veilingdag.
 • Telefonisch bieden voor live veiling, aanvragen hiervoor uiterlijk voor 12 uur op de betreffende veilingdag.
 • In de zaal bieden, u dient zich te registreren, dit is mogelijk vanaf 17 juni 19.00 uur bij de receptie
 • Ophalen en betalen gekochte werken is niet mogelijk na de veiling maar op afspraak.
 • Ophalen gekochte werken op zondag 23 juni 2024 in De Witte Bergen, Eemnes van 13 tot 15 uur, alleen op afspraak.

Catalogus

Op onze site is de online catalogus in te zien. Neem direct een kijkje in onze actuele catalogus.

Veilingvoorwaarden

Aan het kopen op een veiling zijn voorwaarden verbonden. Wilt u weten welke? Kijk dan op onze voorwaardenpagina.

Betaling

 • Contant tot een bedrag van €3.000
 • Per bank op IBAN NL36 RABO 0329973037 t.n.v. Zuydwal Veilingen, BIC RABONL2U

Afwikkeling

Als u een of meerdere werken heeft kunnen kopen via de veiling of via invaluable, schriftelijk of telefonisch, dan kan een afspraak worden gemaakt om de werken op te halen De veilingkosten (‘opgeld’) bedragen voor iedereen, ongeacht de waarde of de aard van het voorwerp, 32% tot een hamerprijs van € 800, bij een hamerprijs tussen de € 800 en € 1.500 bedraagt het opgeld 29,5%, tussen de € 1.500 en € 15.000 27% en bij een hamerprijs vanaf € 15.000 is het opgeld 25%, tegelijk met de koopsom te betalen zonder enige korting of inhouding. In het opgeld is mede de BTW heffing begrepen. Bij invaluable wordt 3% extra opgeld gerekend. Voordat u de goederen afhaalt dient er te zijn betaald contant of overgemaakt op onze bankrekening IBAN NL 36RABO 0329973037 tnv Zuydwal Veilingen inzake derden gelden.

Volgrecht

Het volgrecht geldt voor kunstwerken van de hand van kunstenaars, levend of tot 70 jaar na overlijden, met de nationaliteit van een van de EU landen. Zuydwal Veilingen zal de wettelijk verplichte volgrecht-vergoeding verhalen op de koper en zorgdragen voor de financiële afwikkeling.

De volgrechtvergoeding wordt berekend vanaf €3.000 over de verkoopprijs inclusief opgeld (exclusief btw).

 • € 3.000 – € 50.000 4%
 • € 50.000 – € 200.000 3%

Transport

Zuydwal Veilingen kan zowel nationale transporten als internationale transporten verzorgen tegen bijkomende kosten voor rekening en risico van de koper.

Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de volgende veiling en ander nieuws!