New Arrivals: Jan Rijlaarsdam

In de live veiling van 10 mei  komt een collectie schilderijen, aquarellen en tekeningen van Jan Rijlaarsdam (1911-2007) onder de hamer. Jan Rijlaarsdam had een voorliefde voor de stad en haar bewoners. Vaak was hij in Amsterdam te vinden en legde de afbraak van Kattenburg, toen nog een van de oostelijke eilanden in Amsterdam vast. Ook was hij met zijn schetsboek op een hoek van een straat in Hilversum te vinden.

Hij reisde graag en had een voorliefde voor Parijs. De clochards, een café terras, winkelende Parisiènnes in Rue St Denis, het nachtleven, de havens en vooral veel doorleefde gebouwen. Ook Spanje bezocht hij graag. Kenmerkend voor zijn werk is zijn losse impressionistische manier van werken. Als stadstekenaar van Nijmegen en Hilversum aquarelleerde hij de historische stadsdelen.

Exposities in o.m. de beroemde Larense Kunstzaal van Hotel Hamdorff, Singer Museum, Guildhall Gallery in Chicago, ’t Spant in Bussum, Provinciehuis Noord-Holland, Galerie de Vlierhove werden goed bezocht.

Werk van Rijlaarsdam bevindt zich in het Singer Museum in Laren en de gemeentelijke collecties van Hilversum, Amsterdam en Nijmegen en in vele particuliere verzamelingen. 

Jan Rijlaarsdam (1911-2007)
Paris, Rue St Denis 1965
aquarel 19 x 27 cm
ges. l.o. 

Jan Rijlaarsdam

Nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de volgende veiling en ander nieuws!